Съюзници

Отварям тази тема с цел да направим списък на хора, които са демонстрирали ангажираност и са формулирали смислена позиция по различни въпроси на образованието (или обществените сфери изобщо) в публикации или с действия. Хубаво е да ги въвлечем в дебата, за да подложим на проба и да стабилизираме позициите си по основите на Новото образование.

Задължителните критерии за ... "годност" на личностите потенциални съюзници са:

  • да са ви направили добро впечатление - да сте имали приятно усещане при контакта/ прочита на явторския материал
  • добронамереност
  • заемане на градивна позиция - предложение, проект, идея вместо оплакване, скандализиране, обвиняване, безпомощност, безверие, униние.
  • аргументираност - логична обосновка на собствената градивна позиция, без да е задължително тя да съвпада с моята/ нашата
  • последователност.

Искаше ми се да добавя и "личен ангажимент", но това е следваща фаза в процеса на печеленето на съюзници. Сега нека просто спретнем списъка, ОК?

Предлагам до името да има кратичък коментар и препратка към публикация, и имейл, но само ако е заявен  в публичното пространство. После ще търсим начин да се свържем с човека.

Редът на появяването им тук е без всякакво значение.

-------------

Стефан Гамизов - Много критичен и прям. Понякога екстравагантен. Доста смел  - публикация във в. Дневник от 27.09.2007 - Без свободния ум прогресът е илюзия

Юлиан Попов - Филолог, журналист, писател и бивш изпълнителен директор на НБУ - личен сайт

Радан Кънев - Реформист, политик, блогер - личен сайт

...

...