avatar

Покана за участие в конференция по проект "Е-талант"

Уважаеми колеги,

Учителски клуб ИНТЕРМЕДИЯ и партньорите по проект „Електронен талант” имат удоволствието да ви поканят да участвате във Валоризационната конференция на тема “Успешни проекти по програма eLearning, насочени към ефектите от приложението на ИКТ и въвеждането на иновации върху развитието на таланта”, която ще се проведе на 2 и 3 април 2007г. в хотел РОДИНА.
Конференцията цели представяне на успешни проекти, реализирани по програма eLearning -приложението на информационните и комуникационни технологии и въвеждането на иновации в началното и средно образование с цел насърчаване таланта на учениците. По време на първия ден на конференцията ще бъдат представени резултатите от 8-10 успешни eLearning проекта, докато през втория ден ще бъде инициирана дискусия, по време на която да се търсят приложения на създадените по проектите продукти с цел отговаряне на потребностите на началното и средно образование в България.


ПРОГРАМА
София, 2-3 април 2007г.
ХОТЕЛ «РОДИНА»

Ден 1 – ТЕМАТИЧНА ЧАСТ

9:00 – 9:15 – Откриване на конференцията от организаторите – партньорите по проект „Електронен талант”;

9:15 – 9:30 – Представяне на проект «Електронен талант»

9:30 - 11:30 – Представяне на успешни проекти по програма eLearning с насоченост към иновации и ИКТ в образованието;

11:30 – 11:45 – Кафе-пауза;

11:45 – 13:15 – Представяне на успешни проекти по програма eLearning с насоченост към иновации и ИКТ в образованието;

13:15 – 14:30 – Почивка;

14:30 – 16:00 – Представяне на успешни проекти по програма eLearning с насоченост към иновации и ИКТ в образованието;

16:00 – 16:15 – Кафе-пауза;

16:15 – 17:30 – Представяне на успешни проекти по програма eLearning с насоченост към иновации и ИКТ в образованието;

17:30 – 17:45 – Закриване на тематичната част на конференцията и представяне на сесията, която ще се състои на 3 април с цел установяване на възможности за прилагане на продуктите от представените проекти в практиката на българските училища.


Ден 2 – ДИСКУСИОННА ЧАСТ

9:30 – 11:00 – Старт на откритата дискусия насочена към обвързване на проблеми и потребности на местните училища и резултати/продукти създадени по eLearning проекти, които биха могли да отговорят на тези потребности или да подпомогнат разрешаването на проблемите.

11:00 – 11:15 – Кафе-пауза

11:15 – 13:15 – Продължение на дискусията – целеви теми и въпроси повдигнати от представящите проекти и представителите на училищата.

13:15 – 13:30 – Закриване на конференцията от партньорите по проект „Електронен талант”




Проектите, които се очаква да вземат участие във валоризационната конференция:

Проект: GENIUS: Tapping into knowledge
Водеща организация: The University of Reading, UK
Презентация от: Prof. Vasil Alexandrov

Проект: ART-NET: Virtual space for e-learning based art teaching material
Водеща организация: Pixel, IT
Презентация от: Dr. Elisabetta Delle Donne

Проект: COLLAGE
Водеща организация: Ellinogermaniki Agogi, EL
Презентация от: Dr. Sofoklis A. Sotiriou / Evi Chrysafidou

Проект: ULEARN: Teachers blazing an e-learning trail
Водеща организация: Istituto Tecnologie Didattiche (CNR)
Презентация от: Dott.ssa Manuela Repetto

Проект: uTEACHER
Водеща организация: Istituto Tecnologie Didattiche (CNR)
Презентация от: Dott.ssa Manuela Repetto

Проект: LEIPS: Learning about E-learning Innovation Process in Schools
Водеща организация: Consorzio Gioventù Digitale (Digital Youth Consortium)
Презентация от: Mr. Giovanni Serra

Проект: e-MUSE: e-learning is child's play
Водеща организация: Academic Research Computer Technology Institute
Презентация от: Mr. Thanasis Hadzilacos

Проект: ActiveMath-EU
Водеща организация: Universitat des Saarlandes
Презентация от: MSc. Math. George Goguadze

Проект: Ernist
Водеща организация: European Schoolnet, Belgium
Презентация от: Mr. Paul Gerhard


Моля, попълнете настоящия формуляр и го изпратете по електронна поща на адрес: zornitsa_zat@mail.bg; (или по факс: 02/ 8622506) най-късно до 17:00 на 20.03.2007г.
Име на участника
Организация/училище
Длъжност
Адрес
Телефон, факс
e-mail
Ще предоставим промоционни и информационни материали за нашето училище
Да 0 Не 0

Искаме да бъдем включени в базата данни по проект „Електронен талант” и да получаваме информация за дейностите и резултатите по проекта
Да 0 Не 0


Повече за проекта „ Е-талант”
http://www.e-talent.eu/
Партньори:
Зинев Арт Технологии ЕООД , София, България
ESODE Srl , Каляри, Италия
Deutsche Angestellten Akademie / DAA / Брауншвайг, Германия

Цели на проекта: Общата цел на проекта е да валоризира резултатите постигнати от успешни проекти по програма eLearning , представени през призмата на ефектите, които приложението на ИКТ и въвеждането на иновации в училищата има върху развитието на таланта на учениците.

Специфичните цели на проекта са следните : да се акумулира база данни от представители на целевите групи по проекта (преподаватели, наставници, съветници, ученици, администратори в училищата, хора вземащи решения на всички нива по отношение на началното и средно обучение, правителството и държавната администрация) и да ги информира за ефектите, които прилагането на ИКТ и въвеждането на иновации има върху процеса на насърчаване развитието на талантите на учениците; да разпространи и приложи в практиката (валоризира) на общо Европейско ниво резултатите от успешни проекти по програма eLearning , със същата насоченост – приложение на ИКТ в училища, въвеждане на иновации, насърчаване на таланта; да изработи механизъм за отговаряне на въпроси и проблеми свързани с приложението на ИКТ и въвеждането на иновации за целите на развитието на младите таланти в Европа на базата на постигнатите резултати от успешни eLearning проекти; да приложи ново-създадения механизъм с цел подпомагане талантливите ученици в Европа.
Подход: Партньорите в трите партньорски страни ще направят база данни със заинтересовани образователни институции (училища), като преди това ги информират относно целите на проекта, очакваните резултати, както и ролята им в изпълнението на дейностите и постигането на целите по проекта; партньорите ще информират тези образователни институции относно положителните резултати, които прилагането на ИКТ и внасянето на иновации в учебния процес дават за насърчаване развитието на таланта на децата. Ще бъдат проведени предварителни интервюта с представители на образователни институции. Представители на координиращите организации по избрани проекти по програма eLearning ще бъдат поканени да вземат участие във валоризационното събитие, което ще бъде организирано в София, България за 2 дни и на което лекторите ще представят резултатите от своите проекти и ще бъде организирана дискусия , целяща откриване на подходящи решения, отговарящи на потребностите на процеса на насърчаване на таланта на младите ученици в трите страни партньори по проекта. В тясно сътрудничество с лекторите от успешните представени eLearning проекти, партньорите ще подберат онези продукти, които биха били най-полезни и приложими за целевите групи в трите страни партньори. Резултатите от валоризационното събитие ще бъдат представени от партньорите от Италия и Германия на целевите групи в техните страни посредством еднодневни семинари. Ще бъде създадена електронна база данни от резултати от eLearning проекти, най-добри практики, методологии, проучвания, доставчици на услуги и продукти в целевата област на проекта, както и всякаква друга важна информация, която би била изключително полезна за целите на насърчаването на таланта на учениците, чрез използването на ИКТ и въвеждането на иновации в обучителния процес. Партньорите по проекта ще предоставят консултации на всички заинтересовани образователни институции. Информацията по проекта ще бъде направена публично достояние и партньорите ще направят всичко възможно тя да достигне, както до преподавателите, така и до учениците.
Очаквани резултати : Изработена база данни със заинтересовани образователни институции в трите страни партньори ; проведени информативни интервюта с представители на заинтересовани образователни институции ; проведени валоризационни събития; валоризирани резултати и продукти от успешни eLearning проекти; изработен проектен уеб-сайт представящ информация за продуктите, които ще бъдат валоризирани , най-добри практики, методологии, проучвания, доставчици на обучение и обучителни продукти, както и всякаква друга важна информация, която би била полезна в процеса на въвеждане на иновации и прилагане достиженията на информационните и комуникационни технологии с цел насърчаване таланта на децата ; предоставени консултации на всички заинтересовани образователни институции; разпространение на информация за проектните резултати до представители на всички целеви групи по проекта.

Партньорите започнаха работа по проект „Електронен талант” . Въпросникът за проучването и училищните интервюта e готов и към момента партньорите събират база данни с всички училища, които биха имали интерес да участват в проекта . Проучването и интервютата ще бъдат проведени през март 2007г.