avatar

Покана за участие в учителски клуб

Уважаеми колеги, 
скоро ще се навърши една година от учредяването на  клуба. Ако желаете да се присъедините, пишете на адрес:
info@intermedia-bg.com

 За да  осъществи целите си и използвайки достиженията на интернет-комуникациите, Фондация ИНТЕРМЕДИЯ организира своята дейност чрез

 
УЧИТЕЛСКИ КЛУБ ИНТЕРМЕДИЯ


INTERMEDIA TEACHERS CLUB-ITC


1. Професионални дейности и контакти:
* компютърно обучение на учители и училищен персонал
* обучения за разработване и управление на проекти, работа в екип и др.
*осъществяване на справки, регистрации и подаване на документи в сайтове на държавни и общински институции, съдебната система, неправителствени организации и др.
* он-лайн търсене и предлагане на работа /е- трудова борса/ * участия в интернет форуми и клубове по педагогически направления
* организиране на анкети и интернет-референдуми по проблеми на образованието и възпитанието на децата, по проблеми по използването, стопанисването и управлението на училища-общинска собственост и др.
* информация и консултации, оказване на помощ при попълване на проектна документация и формуляри за кандидатстване пред български и чуждестранни донорски организации и фондове
* обучения за възрастни-курсове и разработка на модули, програми, консултатска помощ от експерти и специалисти, поддръжка на “денонощна линия за помощ и съвет”
* обучения за овладяване на разговорен чужд език и комуникации усъвършенстване на чуждоезиковата подготовка чрез онлайн тестове и интернет комуникации с учители от ЕС, САЩ и др.
* организиране на психодинамични тренинг-курсове и консултации с психолози, лекари и др.
* обучения за въвеждане на тестовата система на оценяване в българското образование
* логистика на тестовото оценяване - регистрации и организация на тестовото оценяване в училищата чрез използване на ИТ и изградена информационна мрежа
*професионално ориентиране и кариерно израстване - информационно подпомагане и реализиране на идейни интерактивни уроци и уебразработки
2. Обществена ангажираност:
* онлайн комуникация с Народното събрание и Комисията по образование и участие в законодателния процес чрез подготвяне на мнения, становища и предложения
* осъществяване ефикасен граждански контрол върху институциите чрез ИТ и комуникации с медиите
* търсене на адекватни решения по възникнали проблеми между гражданите, местната власт и държавните институции чрез ИТ и комуникации
* активно участие в организацията на традиционния Фестивал на българското образование
* осъществяване на интегрирана и технологична свързаност с други действащи центрове и администрации за разширяване на обществената полза, за широк достъп и на хора в неравностойно положение и в други населени места
3.Организиране на свободното време с развлекателна насоченост:
* участия в клубове по интереси с развлекателна насоченост
* организиране на нетрадиционни и масови конкурси и състезания
* туристически преходи и пикници
* клубни вечери и срещи


ЕТИЧЕН КОДЕКС  

В качеството си Управителен орган на фондация Интермедия и в изпълнение на целите й, изработихме този Етичен кодекс, тъй като чувстваме наше задължение да насърчаваме и активно да подпомагаме развитието на новото педагогическо общество чрез средствата на съвременните информационни технологии и комуникации.
Спазването на етични норми е основно задължение за всеки член на учителски клуб Интермедия /ITC/- България.
Етичният кодекс въплъщава и отразява основните принципи на коректност, лоялност, личностно усъвършенстване и професионализъм. Кодексът е предвиден по същество като средство за самодисциплина и самоусъвършенстване и сме убедени, че спазването му ще подобри общественото признание за педагогическото общество в България и ЕС, в интерес на националното и културно самосъхранение.
Членовете на ITC, си поставяме следните цели:


1. Да осъществяваме педагогическата дейност, работейки честно, отговорно и почтено, за да заслужим признание за висок професионален статус и с обществена подкрепа да наложим и утвърдим новия образ на педагога като синоним на професионализъм и високо качество на образователния процес.
2. Да подобряваме непрекъснато нашата лична компетентност, да повишаваме знанията и уменията си в професията, чрез качествено обучение и перспективата за учене през целия живот.
3.Да развиваме нивото на професионализъм в педагогическата дейност и да споделяме опита си.
4. Да градим доверие в обществото към нашата работа чрез самоконтрол, самоувереност и конструктивно сътрудничество по между ни.
5. Да проявяваме етика и компетентност в работата си, да използваме достиженията на ИТК в учебния процес, да насърчаваме използването на интернет, образователен софтуер и електронно съдържание.
6. Да развиваме собствените си професионални качества и да гарантираме приложимост на идеите и професионалните нововъведения на своите колеги.
7. Да бъдем отговорни пред обществото, държавата и глобалната общност със своята работа.
8. Да информираме и подпомагаме държавните институции и организации в тяхната работа по разширяване на популярността и приложимостта на информационните технологии и комуникации.
9. Да работим за осъществяване целите на Интермедия и да спазваме Правилника на учителски клуб Интермедия /ITC/
10. Да положим основите на новото Интермедия общество.