Коледа в София

Сега съм в едно кварталче, където през прозореца си виждам съседната сграда, но тя поне е новичка и чстичка, както всичко наоколо. Украсих си една елхичка и въобще - настроението е Коледно, красиво, празнично.

Иска ми се да изляза, да се разходя и да се порадвам на празника, и най-вероятно това ще направя. Да се порадвам на прохладата, на украсата по улиците, на въздуха; дори да има още много да се работи по този град. А много неща трябва да се направят, и хората в него трябва да са тези, които активно ще подобрят средата, в която живеят, стига да не се изплашат, стига да не се поддадат на навика , че може да се живеет така, стига да не се оставят да ги спрат.

 Едно малко нещо днес, едно малко нещо утре, от всеки по малко. Надявам се и от мен. На работа вече още едно нещо зависи от мен. Е, отговорността е налице, сега остава само да се справя.

Надявам се всеки да намери своя начин да направи нещата по-добри, своя начин да вземе в ръце живота си и сили да подреди средата около себе си така, както я е виждал в мечтите си.

Който иска, Трябва да отправи своята критика към живота. Прекрасен пример е ето така.