avatar

Щъркели

Творчество на ученициОт Бис.БГ
Това е една история, на която попаднах.Споделям я,защото и ние ,хората можем да се поучим от тази щъркелова история на...човещина.
Има любов!Това доказва живота на двете птици!
Любовта на двата щъркела е непоклатима и тяхната история е една от най-трогващите за отдадеността при животните. Малена и Клепетан са два щъркела от Кроатия и са станали символ на семейното щастие и взаимната любов.

Щъркелът Клепетан дванайсет години прелита по 13,5 хиляди километра, за да се върне при своята любима Малена в Хърватия, съобщава БТА, като се позовава на загребския в. "Ютарни лист".

Преди 20 години Малена била ранена от италиански ловец и оттогава крилете й са счупени. Грижата за нея е поел пенсионерът Стиепан Вокич от градчето Бродски Варош.

От 12 години всяка есен мъжкият щъркел отлита на юг, а в първия ден на пролетта се връща при любимата си.

Стиепан Вокич отчита, че докато миналата година мъжкият закъснял пет дни, тази година дошъл 12 часа по-рано.

Възрастният мъж, на чийто покрив щъркелите са си свили гнездо, отрано е приготвил въдици и мрежи, с които да им лови храна, а няколко пъти е носил и клони на покрива, за да спести на Клепетан част от работата по "любовното гнездо".

Всички идват да ги снимат, но на никой не му идва на ум да им донесе нещо”, оплаква се Вокич.

Историята на любовта на двата щъркела е известна в много страни, а вече е стигнала и до Китай. Миналата година репортери от агенция Синхуа са посетили къщата на Вокич и са се уверили с очите си в привързаността и верността на двата щъркела.

Творчество на ученициОт Бис.БГ Творчество на ученициОт Бис.БГ Творчество на ученициОт Бис.БГ Творчество на ученициОт Бис.БГ