avatar

Учителю, без теб светът не може!...

Това е моят начин да кажа „Честит празник!“ на всички колеги. За мен 24 май започна още снощи. Любимата ми поетеса Татяна Йотова – кралицата на словото - ме покани на представянето на книгата й „Извор с очи на дете“, което се състоя в софийското читалище „Николай Хайтов“. За онези, които не познават талантливата българска поетеса, ще кажа няколко думи. 

Татяна Йотова е преподавател по български език и литература. Живее и работи в град Айтос. Тя е автор на прекрасни стихотворения за деца и възрастни. Много популярна е песента „Вълшебните думи“ по неин текст и по музика на Хайгашот Агасян.



 По повод на публикуването на този клип Татяна Йотова ми написа следното:
Поли, благодаря ти за усилието да споделиш моята и Хайгова песен с колеги, прочетох и техните коментари. Щастлива съм, че още има хора, за които вълшебните думи са живи. Благодаря Ви, мили приятели!

Татяна Йотова представя себе си по следния начин: по професия учител, по потребност – бард. Много съм щастлива, че снощи успях да се сдобия и с втория й албум, озаглавен „Песента на токчетата“.



В стихосбирката „Извор с очи на дете“ са поместени чудесни творби за деца и възрастни, някои от които са текстове за песни. Цялата книжка е илюстрирана от ученици. Тя започва с едно великолепно стихотворение, което съм го срещала тук. Както виждате, не е посочен авторът му, а и заглавието му е променено. Сега вече зная кой го е написал.

Благодаря на Татяна Йотова за чудните стихове, докосващи душата и сърцето на учителя. Именно с това стихотворение искам да ви поздравя по случай светлия празник 24 май.