Отново за бюджетите...

Опитах се да систематизирам стъпките при разработването на училищен бюджет. Ще си позволя да ги публикувам, моля и за други мнения за това каква ще да е методологията! Преди това ще споделя и няколкото мъглявини, появили се докато се лутах в дебрите на нормативната уредба.
1. Никъде не срещнах възможност за актуализиране на бюджета и натуралните показатели. Пример: училището е основно с 153 деца. На 15 юни напускат 34 деца от седми и осми клас, а септември постъпват 67 първокласника. Какво става със средствата? Ще се променят ли?
2. Втората е свързана с формулите дето трябва да се пръкнат от общините и кореспондира изцяло с първата ми неяснота. Там се предвижда БУ(броя на учениците) да се умножи по различни коефициенти в рамките на ЕРС, но според мен това трябва да е средногодишен брой на учениците, но тогава няма да излязат сметките на общините които получават пари според данните от Админа.
Ето и идеята как да се работи при разработването на бюджета:І.ФРЗ
1.СБМРЗ х 6м. х числеността  на персонала + СБМРЗ х % на увеличение х числеността на персонала
2. Евентуален % прослужено време
3. 3% СБКО се изчислява върху сумата от т.1 + т.2
4. лекторските за 8 месеца
5. Парите за консултативния час на класа за 8 месеца
ІІ. Изчисляват се осигуровките на всичките възнаграждения – от т.І до т. ІV
4.3% УПФ;
3.9% ЗОВ;
0.4% ТЗПБ
… % ДОО
ІІІ. Предвиждат се средства за обезщетения при съкращение, при пенсиониране и т.н.
ІV. Останалите средства се разпределят по другите пера – канцеларски материали, командировки, квалификация и преквалификация, отопление, поддръжка на всякакъв вид техника, безопасни и здравословни условия на труд  и т.н.