Да направим благотворителна кампания или как да провокираме родителската активност

Вече Ви писах, че за мен родителите са основен участник в образователния процес. Днес на заседание на училищното настоятелство взехме решение да направим благотворителна акция, с основна цел да провокираме родителската активност. Хрумнаха ни един куп неща, възникнаха и един куп въпроси. Сега ще се опитам да ги споделя с вас и ще ви помоля да ми разкажете за подобни инициативи във вашите училища.
Основната ни идея е изложба базар на рисунки(рисунките трябва да са направени заедно с мама, татко или друг член на семейството), като определихме целевите групип на потенциалните дарители(бизнеса, родителите, влиятелни местни политици, бивши ученици и граждани разбира се). Предложенията за експониране на изложбата са от коридорите на училището, през двора, общината, читалището, та до пътуваща изложба в по-големите фирми. Възникна въпрос какви документи да издадем за получените пари(до сега като директор сме процедирали- договор за дарение + свидетелство за дарение), но финансистите си казаха тежката дума че това не върши работа за облекчаване на данъците.
Другата идея беше да направим нещо като детски празник на който да цари веселие и забавление - да речем деня на прегръдката и т.н.
 Моля ви, споделете вашият опит от това което сте правили в училище.