Литературни клубове в Столична библиотека


Здравейте! Първото издание на кампанията „Читателска щафета“  завърши. До 9. Декември 2011 г. приемахме формите за участие на всички ЧитаТелскоЩафетНици, пожелали да се включат в нашата щура надпревара! Надяваме се, че и вашите ученици са се забавлявали с шантаво-невероятните герои на Роалд Дал и се успели да прочетат  трите книжки по избор :) Благодаря на всички класни ръководители и библиотекари, които ни оказаха подкрепата си и насърчиха своите млади възпитаници да четат и да се включат в кампанията! 
Както бяхме обещали, за да отпразнуваме подобаващо края на първата ни игра, каним всички желаещи да участват в специалните издания на литературен клуб „Аз чета детски книжки. В рамките на няколко 45-минутни сесии ще си говорим с всички млади дами и господа, пожелали да се включат, за техните впечатления от книгите на Роалд Дал, участващи в щафетата и включени в специалните издания на литературния клуб. 
Кога? На 17.12.2011 г. Часовете на отделните сесии потърсете по-долу. 
Къде? В Детски отдел на Столична библиотека – гр. София 1000, пл. „Славейков“ № 4А. 
График: 1. Матилда: начало на сесията – 10:00 часа
                      2. Чарли и шоколадовата фабрика и „Чарли и големият стъклен асансьор : начало на сесията – 11:15 часа
                       3. Вещиците: начало на сесията: 12:30 часа
                        4. Семейство Тъпашки“, „Фантастичният г-н Фокс“, „Вълшебният пръст: начало на сесията: 13:45 часа
Поради спецификата на литературния клуб, участието в някоя от сесиите ще става с предварително записване. Затова, ако вашите ученици проявяват желание да ни разкажат всичко, което ги вълнува, пишете ни на мейл val.stoeva@azcheta.com и не пропускайте да кажете имената, както и за коя книга биха желали да говорят в клуба. 
Молим всички, записали се за участие, да дойдат 15 минути преди обявения час, за да се запознаем и да се настанят удобно преди да отлетим с Големия стъклен асансьор към шоколадовата фабрика. 
Ако няма желаещи да говорят, елате да погледате отстрани и да се включите само във викторините, които ще разиграем в паузите между отделните сесии. Там ще разберете и кой ще спечели голямата ни награда - електронен четец за Pocketbook. Ще има изложба на читателски дневници и рисунки и ще бъде забавно и книжно :)