Втора национална кампания "Читателска щафета"

Здравейте отново!

Преди време ви писах, за да ви разкажа за националната кампания за насърчаване на четенето "Читателска щафета"
Благодарение на вашата помощ първото издание приключи успешно и с гордост мога да заявя, че освен получените 334 форми за участие, малките участници бяха прочели общо 1018 книги, а и съм сигурна, че спечелихме верни фенове на книгите сред тях. Благодаря от сърце за помощта!
Когато един проект е успешен, той трябва да продължи. Затова стартирахме второ издание на щафетата - този път с много интересна и образователна поредица - "Детективи с машина на времето". Книгите, които участниците трябва да прочетат, са 4 на брой, срокът за подаване на форми за участие е до 18.05.2012 г. 
И ако се зачудите не е ли прекалено кратко това време за 4 книги - уверявам ви, че който се е докоснал до поредицата, не се е спрял пред този обем. Освен изключително образователни, книгите са написани с едър шрифт, а и провокират любопитството не само на четящите деца, но и на онези, които не харесват книгите като начин на забавление.
Подробна информация можете да откриете на специалния сайт на новата щафета: www.detektivi.detskiknigi.com
Друго неща, на което желая да обърна внимание, е новият ни сайт - Детски книги. Чрез него се надяваме децата сами да намират интересни предложения за книги, като се стараем и се надяваме да събудим любопитството им и да ги мотивираме да четат повече. В Детски книги ще откриете и идеята ни за подпомагане на библиотеките (училищни, читалищни, градски, регионални) - чрез Златен клуб "Детски книги". Убедени сме, че идеята си заслужава и можем чрез нея да дадем своя принос, за да върнем децата в библиотеките.

Ще се радвам, ако и този път получим вашата подкрепа за "Читателска щафета", за да стигне информацията до повече деца. 

Благодаря предварително!