avatar

Кметът – пандизчия и Йордан Лечков в афери за милиони

Ямболският кмет Георги Славов, който беше осъден на 5 години затвор за злоупотреби, се възползвал от постта си и за да врътка далавери с колегата си от Сливен – Йордан Лечков. Двамата градоначалници си менкали договори за почистване и извършване на ремонтни дейности.

Ямболията Георги Славов, преди да стане кмет, управлявал почистваща фирма. Преди седем години, когато легендарния футболист Лечков печели властта в Сливен, общинската чистота е закрита. Така плешивецът осигурява хляб за няколко свои авери, които държат частни фирми. Сред късметлиите е и Георги Славов.

Данчо Лечков прави и още една голяма услуга за приятеля си от Ямбол. Ходатайства на високо ниво в ГЕРБ за Георги Славов и издигането му за кандидат- кмет. Щом печели обаче , новият градоначалник трябва да започне да връща услугите на колегата от Сливен.

При управлянието на осъдения кмет, Ямбол задлъжнява с 14 млн.лева. Причината е, че Славов сключва изключително

Лечков има влияние по върховете на ГЕРБ

Лечков има влияние по върховете на ГЕРБ

неизгодни договори за общината, за да пълни гушите на сливенските авери. Един от най- шокиращите примери и водопроводът на улица „Граф Игнатиев” , който излиза на ямболии 4 млн. лева. В цената са включени суми за изготвяне на план, както и за извършване на строителна дейност. Водопроводът всъщност бил наполовина готов, когато се подписва споразумението.

Наглостта на Славов обаче отива и още по- далече. Градоначалникът започва направо да прескача общинския съвет. Фалшифициране провеждането на заседания и подписва неизгодните договори. Всичките с фирми от кръга на Йордан Лечков.

Георги Славов ще обжалва 5- годишната си присъда. Дали за първи път ще има осъден кмет за далавери?