avatar

Родителски бисери

Кой е казал, че само учениците и учителите могат да ръсят бисери? Третото най-важно звено в образователната система са родителите и като такова не е редно да прави изключение. Случвало ми се е да се замислям защо никой не публикува родителски бисери, но откакто днес прочетох статията в "Монитор", препечатана от Топновините на Шумен, вече съм спокойна. Родителите също дадоха своя принос в обогатяването на колекциите с бисери и то по един достоен начин. 

Подборката е предложена от библиотека на Шумен, където можем да си представим, че всеки зададен въпрос е започвал така: 
Извинете, имате ли?...

Ако трябва да класирам изказванията по степен на комичност, давам заслужено първо място на майката, която е търсила за детето си книгата "Алисия в страната на чудесата". 

Следва питането за „Ние брад`чедите” - заглавие, което по смисъл няма общо с оригинала "Ние, врабчетата", но пък не може да се отрече, че има близко звучене. Можем и сами да се досетим, че търсещият книгата е от мъжки пол, който вероятно не е слушал внимателно, когато са му поръчвали какво да вземе от библиотеката. 

Останалите бисери ще ви оставя да си ги прочетете от оригинала, който е публикуван на този адрес: http://shumen.topnovini.bg/node/529391