avatar

Новогодишен ентусиазъм

Великолепно! Чувствам се великолепно!


Работя по 100 проекта - кой от кой по интересен. Имам вече картината на Новото българско образование в главата си, имам и хубавите хора около себе си - вас!  С вас, заедно(!), ще превърнем чудната картина в реалност. Работата за вършене е изключително много, но не по-малко е ентусиазмът от величието на задачата.


Инструментите за построяването на Новото образование са на лице. Може би не са всичките, но са най-важните (ще ви ги илюстрирам един по един в най-близко бъдеще). Ще забележете, че сред тях няма булдозери и чукове! Няма разрушителни сечива, няма и наковалня. За сметка на това има много софтуер, много интернет и много статистика, които вече помагат за по-добрата комуникацията помежду ни, и за идентифицирането и осветляването на  ставащото; за отчитане и известяване на напредъка(!).


Ето основните части на “автомобила”, с който се движим към успеха, приятели:

Много
ентусиазъм
      Неколцина верни другари 
      (със споделени ценности, добронамереност и критичност!)
            Малко правила
                   Една велика цел!


Ето и принципът, цикълът от дейности, чието прилагане ще ни гарантира придвижването в желаната посока, т.е. постигането на реални, съществени, конкретни резултати:


На дневен ред е създаването и разпространяването на ЕНТУСИАЗЪМ !

Ентусиазмът е най-важният елемент днес и това не е случайно - за да има ентусиазъм е нужно да има една ясна и подробна картина на бъдещето! Необходими са ни подробности, подробности, хиляди подробности: бъдещите факти в детайл - един закон, една програма, декларация, формуляр, каквото и да е! Нужно е също да ги разпространим подобаващо, за да достигнат те до сетивата и сърцата на хората - първо, до онези на главните действащи лица, после, до всички останали.

Виждате, че имаме много работа за вършене! Зареждайте се час по-скоро с ентусиазъм и да действаме*! 

3D Magical Snowman

________________________

*Който желае да погледне едно мое ... съвсем интимно съждение по темата, да заповяда в "Пробуждане" - www.probujdane.com