avatar

Из дебрите на ихтиологията

или рибите не са това,което са.....
 
Някога,някога и аз не знам кога,в първичният бульон на сътворението(Забравих да спомена,че е информационен),плували различни разноцветни и разно интелегентни риби-В смисъл че се интересували от различни неща на познанието,а не че са били ниско интелегентни.
Май  е по -добре под риби да разбирате същества,нищо,че аз ще продължавам да пиша за риби.
В онова далечно време рибите все още можели да говорят-кога са спрели е друга тема.Нека се върнем на тази.
Та значи в този информационен бульон плували различни риби-Нека ги наречем условно-Риба-странник,Pиба-слънчевка,Риба-император,Aceus coceus,Rupanius rivers,Momos taleus,Terios ,Veselinius liricos,Fichius de sword и Ev(gen)ius malerius.Не знам защо но Veselinius liricos много ми напомня Делфина-мечтател от "Приключенията на Лиско"защото също като него винаги бил в меланхолично настроение и се изразявал почти винаги в рими.
А никой не знаел дали Ev(gen)ius malerius. е собствено съществително или нарицателно,макар че доста по късно ще се разбере от еволюцията,че са му поникнали крила и сега чик-чирика от някой възгордял се папур.:-) А Terios обичал да плава и да слуша как рибите си говорят за различни неща,но понеже искал да знае всичко,а нямало как да бъде навсякъде-Един ден му дошла прекрасна идея-Намерил две -три големи раковини и обявил,че всеки които иска можае да остави на тях написано това,което го вълнува и така се родил може би първият информационен остров.
В началото интересът много голям,но някои от рибите почнали да се питат.абе аджеба дали няма и някой други подобни бульони  и така от много мислене и напъване се появили хвърчащите риби.Една част от споменатите отдаван не пишат на горепосочените раковини,така,че вероятно са открили други информационни бульони,макар и да не съм сигурен дали има такива.
Забравих да спомена за  Momos taleus-тя не изглеждала така атрактивна като днешните средиземноморски риби,но щом отворела уста,всички замлъквали и слушали прекрасните й приказки дори забравяли как изглежда.
А  Fichius de sword никой и не разбрал как,защо и къде се загуби,дали е решил да изследва Мариянската падина или Бермудският триъгълник
 и дали  е намерил своето място-нищо,че останалите риби и досега си спомнят за него и се надяват да се върне.
.....Рибата -слънчевка мечтаела да достигне слънцето,но от водата нямало как-останалите постоянно я разубеждавали,че няма начин,затова им казала-Вие не ме разбирате,затова ще ви кажа сбогом и когато постигна мечтата си може би ще се върна при вас.