avatar

Биджитаун, седем години по - късно

                                                                         Размисли на prima whiska

Да, изтече много вода от онази вечер. Салуна на  Терънс  си е все още там. Ала изникнаха нови кръчми по негово подобие като  „Джиджъл „ –бар и „Фейс клуб”.
Някой беше казал,че всичко ново е като пресно л….о,докато е такова мухите го кацат, но явно втората кръчма опровергаваше това твърдение. Дали посетителите на  „Салууна „подмамени от новата обстановка се преместиха там,никой не може да твърди със сигурност.
 В старата кръчма все още кипеше живот,макар и на бавни обороти. Понякога се навъртаха стари посетители обзети от сантимент,а понякога идваха и нови, защото славата и` все още се носеше  в  страната.Случваше се част от старите посетители да се засекат за известно време. Тогава започваха едни разговори  за доброто време и за липсващите им приятели. Знаеш ли започваше единият,че” Огнената” заминала в топлите страни, а” Ледената”  е сега някъде покрай морето,но не северното.Някой тръгнаха след любовта си и тя ги заведе на острови в Тихият  океан. А други явно са толкова щастливи,че вече са забравили това място.
Това си говореха тримата стари посетители събрали се на една маса, а бе трябва по някакъв  начин да върнем блясъка на това място,казаваше  ДиЕф, а как питаше събеседника и`, който понякога твърдеше че ника му  е име на звезда, а друг път че е име на литературен герой.  Третият събеседник на който ника му започваше  с част от  името на едно анимвационно  филмче казаваше: А как, не виждате ли, че времената не са същите,дори обслужващ персонал няма,навсякъде са наслагани автомати, дори не знаем дали Терънс е все още собственик.
Да, тримата надигнаха с въздишка чашите си с чешко пиво и си казаха да, кръчмата е същата ,но и` липсва онази стара атмосфера.
Така увлечени в разговора си и спомена за добрите стари времена,забравиха да споменат, че Кнайт е станал шеф на института по консервиране,а професора е отдавна отвъд океана.