avatar

За морала и границите

Този път искам не да разказвам истории, които драгият блогер не желае да  чете, ами да поставя едно морално такова, как да го нарека по-меко, казусче:)

Вариант1: Шофьор по невнимание блъска бременна жена с малко дете. Загиват на място. Шофьорът Оцелял

Пияният шофьор Х. И., 24 годишен правоспособен водач на МПС управлява Голф с пернишка регистрация /голфа е с лети джанти, тъмни стъкла и усилена до дупка чалга/ с превишена скорост. Скоростта е 100 км/ч. ПТП,  на място загиват бременната И.Р./34 годишна/ с нейната дъщеря А.Р. /8годишна/

Вие, как ще реагирате в тази ситуация? Протести /особено, ако беше пийнал/, рев по блоговете и медиите и прочие, прочие

Вариант 2 Вие сте 54 годишна майка на 24 годишен младеж, който работи далеч някъде /примерно вие сте от Шумен, а той бачка, синът ви, в София/

Телефонът звъни:

Ало, мамо,  трябва да ми дадеш 8 000 лева за да подкупя полицая, щото блъснах една бременна жена с малкото й дете. Номерът на полицая е еди-кой си.  Не сте особено предвидлива, не сте чувала за филма с измамените роднини и ченгетата, и изобщо с онези схеми дето мятат рибите в тигана. Събирате парите и ги давате на мнимото ченге за да отървете сина си, после разбирате, че синът ви си бачка в София и грижи няма :)

Вариант 3: Я смесете двете истории и ми кажете, ако вашия син е наистина утрепал бременна майка и дете /па дори и само стара жена на 80 години/ ще ли се затичате да давате подкупа на истинското ченге? Разбрахте ми мисълта? 

Докато не Ви опре до главата ще искате възмездие за убиеца,  обаче ако той е любимото синче....

Оказва се, че повечето биха метнали подкуп за да се потули историята...

 

ПП А, и какво стана с желанието за възмездие ?